10 مرداد 1393 - 23:6
شناسه خبر: 98
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
سه سناریو برای افزایش قیمت نان
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست معاونان اقتصادی سه سناریو در خصوص افزایش قیمت نان مطرح و بررسی شد.
به گزارش ایسنا، خسروتاج در سومین گردهمایی روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت کشور اظهار کرد: یکی از این سناریوها حفظ شرایط موجود و حمایت از کارخانجات درخصوص هزینههای آرد بوده است. سناریوی بعدی تفویض اختیارات به استانها در این خصوص بود و که بین 15 تا 20 درصد به قیمت انواع نان اضافه شود و سناریوی آخر افزایش قیمت نان و پرداخت یارانه به همین تناسب به مردم است که امیدواریم با اصلاح نظام قیمتها مشکلات حوزه نان حل شود.
وی تصریح کرد: به هر حال هریک از این سناریوها که اجرا شود و هر نوع افزایش قیمتی که نان داشته باشد از طریق یارانه به مردم پرداخت خواهد شد.
به گفته خسروتاج در این خصوص در روزهای آتی تصمیمگیری خواهد شد.
علیرضا رشیدیان - استاندار خراسان رضوی - نیز در این گردهمایی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه صنعت استان عنوان کرد: در حال حاضر نیمی از صنایع موجود در استان قدیمی شده و مشکلات محیط زیستی زیادی به وجود آوردهاند.
وی اظهار کرد: همچنین با توجه به اینکه به منظور جلوگیری از تورم صنایع را مجبور به ثبات قیمتها کردهایم و در مقابل قیمتهای زیادی، نرخ مالیات، هزینههای تولید و غیره افزایش یافته است مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان و صنعتگران به وجود آمده که باید از آنها حمایت شود. همچنین شهرکهای صنعتی که به دلیل آلاینده بودن برای محیط زیست تعطیل شدهاند نیز باید مورد حمایت قرار بگیرند.
رشیدیان همچنین درخصوص موارد زیربنایی عنوان کرد: چنانچه در دولت جدید احساس میشود که برای عبور از رکود نیاز به صنایع فعال وجود دارد باید در حوزههای زیربنایی و پرداخت تسهیلات توجه ویژهای به این بخش بشود.
استاندار خراسان رضوی در مورد قوانین و مقررات حوزه صنعت تصریح کرد: برخی از قوانین حاصل چند دوره مختلف در گذشته است که متاسفانه همچنان به این قوانین رجوع میشود که این قوانین به نفع تولیدکننده نبوده و برای عبور از رکود و شکوفایی تولید نیاز به اصلاح برخی از قوانین احساس میشود.
وی افزود: همچنین باید به بخش خصوصی توجه شود تا بتواند نقش خود را برای خروج از رکود به خوبی ایفا کند چرا که ما به عنوان دولت تلاش میکنیم در خدمت بخش خصوصی باشیم و بخش خصوصی نیز تلاش میکند در خدمت صنایع باشد. چرا که بخش دولتی در این خصوص همواره با محدویتهایی مواجه است اما میتواند با کمک بخش خصوصی به خروج کشور از رکود کمک کند.
وی همچنین درخصوص مشکلات سیاسی نیز بیان کرد: در بحث مسائل مربوط به نان و سبوس برای قیمتگذاری حدود دو سال است که تحولی صورت نگرفته و این در حالی است که هزینههای تولید افزایش یافته است و انتظار میرود که دولت نسبت به حل مشکل نانواییها اهتمام ورزد. همچنین این نرخها باید طوری اصلاح شود که به مردم فشار وارد نشود.
رشیدیان درخصوص مسائل و مشکلات موجود در حوزه صنایع و صادرات نیز بیان کرد: هدفگیری که میتواند به عبور از رکود در بخش صنایع کمک کند نگاه به بیرون و توجه به مساله صادرات است. ما در حال حاضر دچار مشکلات جدی در رابطه با عوارض و مالیات هستیم و متاسفانه گاهی برای حفظ منافع کوتاه مدت مصالح بزرگ را از دست میدهیم.
وی افزود: باید توجه داشته باشیم که بازارهای بزرگ دنیا منتظر ما نمیمانند و زمانی که یک بازار را با تلاش فراوان به دست میآوریم نباید به دلیل مشکلات و نوسانات داخلی این بازار را از دست بدهیم.
رشیدیان ادامه داد :همچنین درخصوص صادرات در حوزه جهانی باید به تنظیم هزینه تولید کالاهای داخلی توجه شود.
رشیدیان درخصوص تعاملات اقتصادی با کشورهای همسایه اظهار کرد: خراسان رضوی سابقه طولانی مدتی در این حوزه دارد چرا که با کشورهای همسایه در حوزههای مختلف تعامل داشته و نمایشگاههای متعددی برگزار کرده است که امیدواریم نقش محوری خراسان رضوی با توجه دولت تقویت شود.